blank

El xarop: una de les begudes més famoses de França

El xarop, apart del que trobem a les farmàcies, es un líquid una mica espès que es barreja amb aigua per tal de crear una beguda refrescant. Existeixen una gran varietat de xarops i es, sens dubte, una de les begudes preferides a tota França. Al contrari, que en d’altres països, veuràs als menuts francesos demanant un xarop de fruites en comptes d’una beguda gasosa tipus Fanta o similar alhora de menjar. Tot i que probablement es més sa, el contingut concentrar de xarop també conté un alt grau de sucre.

D’on prové el xarop?

Per anar a l’origen del xarop ens em de remuntar a les mítiques creuades de l’Edat Mitjana. En aquelles incursions, els cristians varem descobrir a l’Orient Mitjà una beguda que els àrabs anomenaven “charâb”. Nom del que prové la paraula xarop de farmàcia i també de la beguda tan habitual a les taules, bars i restaurants francesos, “sirop”. Els hi va agradar tan aquest “charâb” que varen portar la beguda cap a casa.

El toc francès començaria al segle XVII amb el cuiner del rei Lluís XIV qui va fer servir el sucre de canya per tal de preservar les fruites de la temporada i respectar el seu gust autèntic evaporant l’aigua de la fruita per concentrar-la. Així es com comença la història del xarop barrejat amb aigua tal i com el coneixem avui en dia.

No obstant, fa tan sols un segle aproximadament, a mitjans dels 1908, quan la paraula sirop es va fer servir per anomenar les begudes habituals a França en un text normatiu.

Quin tipus de xarops per beure existeixen?

A França, el xarop té un alt consum en bars, restaurants i a casa. Es comercialitza amb una sèrie de normes estrictes que mesuren el percentatge de mínims i màxims de sucre i fruita.

Entre els gustos més habituals trobem els de menta, granadina, maduixa, préssec, castanyes o gerds entre moltes possibles opcions.

A més de fer-se servir en begudes refrescants barrejant amb aigua, també podem preparar uns fantàstics cocktails amb begudes alcohòliques. Entre d’altres exemples podem barrejar bé un xarop de granadina amb tequila, maduixa o préssec per afruitar un bon mojito o barrejar un xarop de castanyes amb cava entre una àmplia varietat de possibilitats.

sirope francia

Quins xarops trobaràs a Douce France?

A la tenda de productes alimentaris francesos de Douce France trovaràs vàries marques i varietats de xarops amb diferents gustos com la menta, la granadina, la maduixa, els gerds o les castanyes. Apropa’t a la tenda per descobrir-los tots!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt