blank

L’Origen de La Rillette

Tout est bon dans le cochon. Ja ho diu la cultura popular francesa: tot es bo al porc. I en la rillette, tenim porc i a més a més, tenim altres varietats com la d’au (ànec, oca o pollastre) o de peix com el salmó, la tonyina, sardina o gambes entre d’altres opcions.

La rillette es fa servir molt habitualment com a ingredient principal per a les escapades de pícnic. Per a molts francesos, vindria a ser com l’embotit que es posa a l’entrepà.

I es que a tota sortida a la muntanya amb un francès, ¡no hauria de faltar mai la baguette, la rillettes i els cogombres per acompanyar!

Com Es Prepara la Rillette

Rillettes Bordeau Chesnel

La rillette es cuina a foc lent durant molt de temps en la grassa. Al cap d’una estona, els filaments de la carn (ja sigui de porc, au o peix) es desprèn fàcilment i formen les figures que anomenem “rilletes“. A mesura que els filaments es van refredant, la grassa puja.

La rillette es molt pràctica i fàcil de menjar, per això s’ha convertit en el company ideal per a les escapades al aire lliure. Es venen en llaunes de conserva o pots en els que hi veuràs una fina capa de grassa en la part superior. També es ven a tall en tendes de xarcutería.

Quin es l’origen de les Rillettes

Tenim constància de les primeres rillettes fetes de porc ja des del segle XV a la regió de Touraine. Actualment, aquesta regió gaudeix d’una indicació geogràfica protegida de Rillettes de Tours.

No obstant, principalment les Rillettes es van popularitzar en la localitat de Mans a principi del segle XX.

Quines Rillettes trobarás a la Tenda Douce France

A la tenda de productes d’alimentació francesos de Douce France trobaràs varies marques i varietats com de porc, ànec, oca o tonyina. Segur que si les proves es convertiran en el teu nou company d’aventures a la propera escapada a Collserola!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt