blank

La merguez: la reïna de les costellades a França

Es molt probable que si coincideixes amb un francès a una costellada i li fas provar la xitorra per primera vegada et posi cara de déjà vu. Segurament, et dirà que s’assembla molt a la merguez, un xoriço també d’aparença fina, de color vermell i amb un punt picant.

L’origen de la merguez a França prové dels berebers i des dels països del magreb s’ha instal.lat a França com un habitual més a les costellades del país.

¿De què està feta la merguez?

A diferència de la xistorra que normalment trobem a Espanya, la merguez està feta normalment de carn de xai.

Tot i així, trobarem variaciones segons la procedència. Al Marroc es fa servir més una barreja entre vedella i xai mentre que la merguez procedent d’Argèlia es fa servir més la carn de xai.

Aquesta mateixa carn de xai o barreja amb vedella, s’introdueix en una tripa de xai i es condimenta amb espècies per tal de donar-li un punt picant: el pimentó vermell, el pebre, la harissa, l’all o el bitxo son alguns dels condiments més habituals que acompanyen la merguez.

Com amb qualsevol preparat elaborat amb carn, el més important es fer servir productes de qualitat a la barreja que s’introdueix dins la tripa. Lo ideal es anar al xarcuter de confiança del barri o al menys evitar les grans marques o els supermercats.

¿Com es menja la merguez?

La merguez s’acostuma a cuinar a la graella. Acostuma a ser una de les carns més habituals a les costellades a França i als països del magreb.

Tanmateix, la merguez està molt instaurada a la vida diaria i en algunes parts de França també te la trobaràs en llocs de menjar ràpid al costat dels kebabs. La acostumen a oferir acompanyada amb patates fregides i fins i tot dins d’un entrepà amb les mateixes patates. Aquesta pràctica es molt habitual a las zones de França més properes a la frontera amb Bèlgica com Lille.

¿Qué merguez encontrarás en Douce France?

A la tenda de productes d’alimentació franceses de Douce France trobaràs merguez de productors locals que coneixem de la regió de Perpignan. Os recomanem que la proveu per tal de donar un toc diferent a les vostres futures costellades. ¡Apropat a la tenda per descobrir-les!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt