blank

Quins son els formatges més venuts a França?

Fa ben poc ho vàrem escoltar a la ràdio. Una notícia que va caure com una bomba al país dels mil formatges. Per primera vegada a la història de França, les vendes de mozzarella desbancaven al formatge francès més clàssic per excel.lència, el camembert. Sens dubte, les noves generacions i estils de vida saludable han obert les portes al famós formatge italià de pasta filada i les seves vendes augmenten any rere any.

A França el formatge es un element indispensable damunt la taula. Ja sigui com a plat principal, a l’amanida, com acompanyament o com postr, el formatge, amb totes les seves variades formes i olor característic, ha acompanyat la gastronomia francesa de de temps immemorials.

Escollir els millors formatges francesos en una llista dels 10 millors es quelcom bastant complicat. El formatge ve lligat a l’història de França de forma inseparable i, gràcies a la seva variada orografia, climatologia i cultura s’han anat creant una gran diversitat de formatges per a tots els gustos. A continuació anem a repassar quins son els formatges francesos més venuts del país y t’expliquem les seves característiques particulars. Sens dubte, un llistat del formatges francesos imprescindibles que has de conèixer.

blank

10. Saint Marcellin

Aquest formatge es de pasta tova i cremós elaborat amb llet de vaca. Ofereix un sabor delicat i fort que combina de forma fantàstica amb un bon vi negre. Es presenta en una terrina de fang ja que quan li trèiem la crosta el formatge es presenta pràcticament líquid.

El seu nom ve de la població de Saint Marcellin ubicada a Isère. Al tornar de les nostres vacances pels Alps francesos ens vàrem passar per Saint Marcellin i vàrem aprofitar l’ocasió per a degustar aquest formatge tan especial sobre l’amanida in-situ.

9. Époisses de Borgoine

Aquest formatge es va fer molt famós arrel de la prohibició de portar-lo en el transport públic fa uns anys. Tot i que la seva olor pot tirar a més d’un cap enrere, l’époisses de Borgoine es un be vestit amb pell de llop ja que el seu sabor no es tan fort com aparenta.

Al passat aquest formatge es va convertir en un dels preferits de Napoleó i actualment es el més famós dels formatges que trobem a la regió de la Borbonya.

8. Reblochon

El nom d’aquest formatge es d’origen saboyard i significa “segona munyida” i és d’aquesta manera com s’elabora aquest formatge de llet de vaca. El seu origen ens apropa a la zona de la Saboya i es presenta en forma de cilindre pla.

El reblochon es pot menjar com acompanyament o postre tot i que potser la seva millor combinació sigui en la preparació d’un dels plats més famosos de la taula saboyana, la Tartiflette, un gratinat elaborat amb patates, ceba, cansalada i formatge reblochon. Si visiteu els mercats de Nadal d’Annecy segurament degustareu aquest plat acompanyat d’un bon vi calent.

7. Brie

blank
El formatge brie

El formatge brie es un formatge suau de llet de vaca i crosta florida. El seu nom prové del nom del territori homònim que es troba entre les valls del Marne, Orge i el Sena.

Carlomagne ja es va enamorar del brie durant l’Edat Mitjana i en l’actualitat es un formatge molt popular a França i el trobem a la nevera de moltes famílies franceses.

6. Roquefort

El roquefort és el més conegut entre els formatges blaus francesos. Sens dubte, les seves característiques combinen de maravella amb carns, pa i fins i tot en amanides.

5. Crottin de Chavignol

Aquest formatge de cabra es una maravella que trobem en ple vall del Loira. La seva traducció literal pot que tiri a més d’un enrere: “excrements de cavall”. Novament, ens trobem davant d’un formatge de pasta tova que es presenta en forma de cilindre.

4. Le Saint-Nectaire

Aquest formatge prové de la zona muntanyosa d’Avernia, una de las regions més productives de formatge de Françai està fet amb llet de vaca. Sens dubte, una delícia al paladad amb la seva textura cremosa i gust delicat.

3. Comté

El comté es un dels formatges que més es produeixen a França amb més de 64000 tonelades l’any 2020. Així mateix, es tracta d’un dels formatges més antics sent la primera denominació d’origen protegit de França.

El comté prové de la zona dels Alps francesos i es un tot terreny ideal per barrejar amb pa i mantega.

2. Emmental

L’emmental té els seus origens al segle XV a Suïssa i va arribar a França quatre segles més tard.

Quan parlem del formatge de forats habitualment ens referim per error al gruyère quan en realitat el clàssic dels forats es el formatge emmental. Aquest formatge es pot menjar de mil formes diferents i gràcies a les seves característiques tot terreny s’ha convertit en el formatge més venut de França.

Ja sigui rallat sobre pasta o simplement amb pa torrat, el formatge emmental mai decepciona.

1. Camembert

blank

Aquest formatge, conegut per tot el món, no pot faltar mai sobre una taula francesa.

Ens trobem, probablement, davant del formatge més característic de França. Procedent de Normandia i elaborat amb llet de vaca, el camembert té el seu origen a l’època de la Revolució Francesa.

Es tracta del formatge de pasta tova i suau més habitual del país. El seu èxit es degut a que el camembert queda bé pràcticament amb tot, el podem combinar en qualsevol menjar com amanides, al forn, acompanyat de pa, galetes, mel, fruits secs o simplement tot sol a mossegades.

Quins tipus de formatges trobaràs a Douce France?

A la nostra tenda de productes d’alimentació francesos de Douce France a Barcelona, trobaràs una bona varietat de formatges d’origen francès. Vine a veure’ns per que et puguem aconsellar o puguis descobrir nous sabors. Així mateix, tenim diversos vins francesos DO que acompanyaran de meravella amb la teva elecció.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt