caracoles Bourguignon

Cargols a la Bourguignon

La presentació a la cuina es un aspecte fonamental a la gastronomia francesa. Petits detalls com ara la preparació d’un plat de cargols a la Bourguignon ja ens dona un bon exemple i marca clares diferències amb altres països mediterranis on el cargol és també un habitual als plats tradicionals.

Si bé tant a Catalunya com a d’altres parts d’Espanya trobem cassoles o llaunes de ferro ben plenes de cargols de proporcions més aviat petites, a França es habitual trobar-se amb un plat rodó amb 12 forats on introduïm els cargols, un per un.

Al contrari del que trobem a la cuina catalana o aragonesa, el cargol a França ja ve net i no es necessari eliminar els intestins abans de menjar-los.

Quin es l’origen dels cargols a la taula

Potser molt es sorprenen però el consum de cargols com a producte alimentari ja es remunta a l’època recol.lectora de la nostra Prehistòria. Des de llavors, aquest animal ens ha acompanyat a la cuina francesa i actualment s’estima que es consumeixen unes 30 mil tones de cargols a l’any només a França. Sens dubte, tot un negoci gastronòmic.

L’origen de la recepta dels cargols a la Bourguignon procedeix de la regió de la Borbonya i els veureu amb força freqüència en menjars familiars i fins i tot durant els dies de Nadal. E

Com es preparen els cargols a la Bourguignon

blank

La recepta habitual presenta mantega, chalots (cebes petites), una mica de julivert i all.

Primer de tot posem els cargols a coure si ja no ho estan i precalentem el forn a uns 220 graus de temperatura. mentre el forn es calenta, tallarem una chalot a trossets molt fins, rentarem i tallarem de la mateixa manera el julivert i també un gra d’all.

Afegirem a la barreja uns 100 grams de mantega i ho barrejarem bé. Ja tens davant teu, una de les bases fonamentals de la gastronomia francesa.

Una vegada hem acabat de coure els cargols, els deixem a un cantó o a la nevera pera tal que es refredin. Els traiem de la seva closca i els guardem en un plat. Seguidament, amb una cullera procedim a afegir la barreja de mantega amb julivert, chalot i all que hem fet al interior de cada una de les closques de cargol.

Després, col·loquem cada cargol a la seva caseta i novament col·loquem la barreja de mantega per tancar cada closca.

Una vegada hem acabat de col·locar novament els cargols a la seva closca i afegir tota la salsa procedim a posar els cargols al forn durant uns 10 minuts.

Si no et vols complicar la vida, a Douce France t’oferim cargols a la Bourguignon ja preparats per a que els cuinis ràpidament al microones. Estan boníssims. Bon profit!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt