apero francia

L’apéro a França: l’aperitiu sagrat

L'”apéro”, l’aperitiu en francès, és un dels moments més celebrats a França. Ja sigui entre amics o en família, acompanyat d’alcohol, galetes salades, pa, verdures crues o camembert, l’apèro és part de la cultura francesa i el gaudeixen d’una banda a l’altra del país gal. Sens dubte, l’aperitiu a França és fer una parada a la vida atrafegada amb un fort component social i festiu.

Segons un estudi elaborat per l’entitat Manifesto Apero, el 70% dels francesos creuen que l'”apèro” és una necessitat bàsica i un 90% dels enquestats l’associa amb begudes alcohòliques.

¿Quin és l’origen de l'”apéro”?

tapenade apero

L’origen de l'”apero” procedeix de les primeres begudes medicinals les propietats de les quals ajudaven a obrir la gana. Tot i això, l’ús social a què associem l’aperitiu a França actualment procedeix de finals del segle XIX. Les classes altes van començar a fer festes privades en què es degustaven begudes acompanyades de petites delícies culinàries abans dels grans àpats.

No va ser a partir de la dècada dels quaranta del segle passat quan l’acte de l'”apéro” es va instaurar a les classes mitjanes de França.

L’“apéro” a França no és beure per beure. És un moment especial en què es para el rellotge, es descansa del ritme frenètic habitual i es degusta una copa entre amics o familiars abans de dinar o sopar.

¿Quines son les begudes típiques durant l'”apéro” francés?

pastis apero francia

El Pastís és el rei de l’aperitiu a França, especialment al sud del país. Aquesta beguda anisada encapçala la llista de la seva classe i entre les seves marques més venudes trobem el Ricard (originària de Marsella) o Pastís 51 encara que n’hi ha d’altres menys conegudes de caràcter familiar amb tocs més nous. El pastís és una beguda acòholica forta i es barreja amb aigua.

Així mateix, molts francesos opten cada cop més pel vi i entre les diferents modalitats el rosé destaca entre les altres a l’hora de gaudir de l’apéro.

La crema o licor de Cassis és una altra opció ideal per a l'”apéro”. Aquesta beguda de color fosc està feta amb grosella i procedeix de la regió de la Borgonya. És habitual trobar-la com a ingredient principal de molts còctels com el kir, una barreja de licor de Cassis amb vi blanc sec de la mateixa regió de la Borgonya, una barreja guanyadora per al moment de l’apéro.

Al nord i zones properes a Bègica, com Lille, la cervesa és la reina a gairebé qualsevol hora del dia i el moment de l’apèro no és una excepció.

Si no volem alcohol, França ofereix una gran varietat de sabors que ens allunyen de la decisió habitual de decantar-se per la típica Coca-Cola o aigua amb gas. Els xarops de menta, granadina, maduixa, anís i altres variants són ideals per als petits o per als que eviten el gas. L’Orangina és l’habitual guanyador entre els refrescos cítrics.

Què s’acostuma a menjar durant l'”apéro” a França?

El tipus de menjar que trobem als “apéro” és generalment salat i pot ser molt variat. Els fruits secs com els cacauets o festucs, olives o tapenade (pasta d’olives) per acompanyar amb el pa, la baguet, amb el clàssic camembert mai deceben, embotits com la llonganissa o galetes salades com les Crackers.

Què trovaràs per a preparar l'”apèro” a Douce France?

A la nostra botiga d’alimentació francesa Douce France trobareu una bona varietat de begudes sense alcohol així com vins i altres licors.

Per picar, tenim galetes de diversos sabors, crackers, patates fregides, patés, tapenade i altres cremes per untar, formatges variats, i un munt de coses més. Vine a veure’ns per descobrir-les.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt